Slugarnicia Statului roman

Slugarnicia statului roman este fara margini. Si ea se observa mai ales in momentele importante in care Statul isi scoate palaria in fata politicienilor de la Putere.

La ce ma refer? La celebrul onor militar acordat lui Emil Boc, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

A fost incalcat cu nonsalanta protocolul oficial, care, conform Ordinului MApN nr. 30 din 12 martie 2009, publicat Monitorul Oficial nr. 208 bis din 1 aprilie 2009 stabileste Regulamentul Onorurilor si Ceremoniilor militare. Conform Ordinului amintit, in articolul nr. 10 se specifica: „Onorul militar se acorda in situatiile si in conditiile stabilite pentru fiecare caz in parte de catre organizatori, conform anexei nr. 2, astfel: a) presedintelui Romaniei, presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, primului ministru, ministrului apararii nationale si sefului Statului Major General”.

Deci, trebuia sa i se acorde mai intai onorul militar presedintelui Senatului, ORICINE AR FI FOST EL. Nu i s-a acordat deloc. In schimb, Statul roman a plecat spatele la 90 de grade si cu slugarnicia pe care de-a lungul secolelor a aratat-o si turcilor si rusilor si tuturor celor care au fost mari si tari, a lasat un pupic gratios pe botinele lui Boc.

Daca la manifestare ar fi fost prezent numai un administrator de bloc, ca unic reprezentant al Puterii, respectiv al PDL-ului, ar fi primit urgent si gratios, onorurile militare. Si daca venea o femeie de serviciu de la PDL primea onoruri militare. Important este ca era de la PDL.:)

Nu conteaza functia, nu mai conteaza Constitutia, importanta este numai spaima de moarte a militarului, ca maine s-ar putea sa se intoarca la serviciu si sa se trezeasca trecut in rezerva. Si atunci saluta toti PDL-istii, copacii din Aleea Modrogan, toate blondele, poate una e Udrea si …. ajunge acasa asudat sub chipiu, cu febra musculara la antebrat si cu mana inghetata, dar fericit: a trecut cu bine si Ziua Nationala a Romaniei!

Aceste reflexe imi amintesc ce imi povestea mama de pe vremea lui Ceausescu, cand oamenii muncii si armata se luau de mana si ieseau pe marginea soselei sa-l aplaude pe Conducator. Si pe fiul lui, Nicusor. Si pe oricine mai facea parte din familie.

Boc e un fel de pui al lui Basescu. Face tot ce spune tatuca. Si atunci, toti ii pupa mana, ca si cum i-ar pupa-o, indirect lui Basescu. Si fenomenul se extinde, la Elena Udrea, tot din “familia” Basescu, la Roberta Anastase, pupila lui…

Familia dictatorului e mare. Femeia lui va fi la Primaria Capitalei, ramane de vazut unde isi gasesc loc fiica, dupa ce termina cu Parlamentul European si ceilalti…Ii stiti si voi…

Oriunde vor fi, vor primi onoruri militare si vor merge cu taxiul fara sa plateasca:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s